Hai să le scurtăm un pic vacanța copiilor

Și să nu vă aud că vă văitați. Că, vai, ce greu o să le fie, că-s încărcați de teme și muncesc mult. V-ați gândit că structura anului școlar, așa cum îl știm, vine din alte timpuri? Și că ar trebui să ne adaptăm un pic? Uite, două asociații solicită Președintelui să nu promulge legea cu structura noului an școlar și ne propun după cum urmează:

Începerea anului şcolar vineri, pe 5 septembrie

Când guvernele au zis că vacanțele durează până la 15 septembrie au avut în vedere un singur lucru: ca părinții să fie ajutați de copii la munca de la câmp. Asta nu se mai întâmplă astăzi și 3 luni de vacanță sunt prea multe. Și mai ales, dacă trăiești la oraș, știi că e foarte greu să-l ții departe de școală 3 luni la rând. N-ai cu cine și te și costă serios. În plus, uită tot până la 15 septembrie. Iar zilele pierdute le câștigă mai târziu, căci urmează:

Încheierea primului semestru până la Crăciun

Face Are sens să te știi cu toate temele și tezele și proiectele terminate până la Crăciun. Să nu te gândești că de abia după aia urmează greul. Să ai o vacanță fără bătăi de cap și  în care să trebuiască să ții copilul în priză.

Majorarea vacanţei de iarnă, de la două, la trei săptămâni

Daaa! Poți să faci un concediu din care să înțelegi ceva. Nu să alergi între Crăciun și Revelion pe la diverse hoteluri ca să le prinzi pe toate. Se vor bucura și cei din turism. Iar copiii capătă și o perioadă în care au timp să se liniștească după toate distracțiile iernii.

Desfiinţarea actualei vacanţe intersemestriale

Căci ea va fi de Crăciun, nu în februarie când nu știi ce să faci cu ei și tu cu greu pleci de la muncă.

Majorarea vacanţei de primăvară de la o săptămână, la două săptămâni

Asta pentru că știți bine, aproape întotdeauna după 3 zile de Paște trebuia să-i duci la școală și ei nu aveau niciun chef. În două săptămâni se pot odihni cum trebuie și cu puțin noroc îi duci și într-un week-end mai lung.

După cum am mai spus, domnul Pricopie e pus pe reforme. Ce ar fi să o încerce și pe asta? Uite, eu sunt de acord.

P.S: Adriana Săftoiu îmi trimite un text mult mai aplicat despre subiectul vacanței de vară. Doar că mie îmi este teamă că niciun guvern nu are curajul unor reforme de genul ăsta. Trebuie să facem lucruri mai înalte, de neînțeles, dacă se poate.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

6 comentarii la Hai să le scurtăm un pic vacanța copiilor

  1. marlene spune:

    de acord! in plus, poate se mai scutura programa de lucruri inutile si se introduc materii care dezvolta abilitatile practice. eu am avut norocul sa fac scoala pe ministeriatul lui Mircea Malita, poate se uita cineva pe programa de atunci ( scoala generala , liceu) si adapteaza la zilele noastre

  2. Profesor spune:

    „Face sens”? Serios? :))

  3. Catalin spune:

    @profesor. Am corectat și am reintrat în norma de neschimbat a limbii române :). Dar vacanța nu vă interesează? Ați avea mai mult timp să-i învățați că nu ”face sens”

  4. Aurelia Bilasco spune:

    Ati ,,interceptat,, imediat o greseala, care putea fi trecuta ,,sub tacere,, mai ales ca era trasa o linie peste cuvant, deci putea fi si o scapare legata de tehnologie.

  5. Madalina spune:

    Buna ziua,
    Sunt de acord cu modificarea structurii anului scolar, dar sa fie facuta cu cap nu asa pe picior de parinti.
    Argumente: „Face Are sens să te știi cu toate temele și tezele și proiectele terminate până la Crăciun. Să nu te gândești că de abia după aia urmează greul. Să ai o vacanță fără bătăi de cap și în care să trebuiască să ții copilul în priză” primul semestrul va avea 14sau 15 saptamani, deci testele sumative (teze) vor fi date din materia predata in aproximativ 8 saptamani, primele 2 fiind recapitulare, predai 6 sau 8 saptamani, recapitulezi una pentru teza si asa constati ca nu ai din ce evalua copilul. Sem. ii are 20-21 saptamani, prea multa materie, ce ai facut in ianuarie dai la teza in mai.
    2. Vacanta intersemestriala:
    Pai la sfarsitul semestrului i se intocmesc documente scolare, se informeaza parintii in scris de situatia problema la invatatura a copiilor, se raporteaza la inspectorat, cu alte cuvinte hartogaraie, cine o face daca profesorul este la catedra, unde mai pui ca e dreptul printelui sa conteste anumite situatii . Situatiile neincheiate din diverse motive se pot incheia la inceputul sem II. deci?
    In perioada de vara sunt examene
    Testare Nationala,
    Bacalaureat
    repartizarea la liceu
    corigente an terminal
    a doua etapa de repartizare la liceu
    bacalaureat sesiunea de toamna
    corigente
    In aceasta perioada in care sunt implicati majoritatea profesorilor cine sta la catedra ?
    Cred ca sunt suficiente argumentele pentru a sustine structura anului scolar modificata de cineva din sistem.
    O zi buna!

  6. Maria spune:

    Buna ziua!
    Mi se pare mie sau in ultima perioada toata lumea se pricepe la invatamant? Ce studii psihopedagogice au persoanele care au propus aceste modificari? Eu cred ca incet incet sa induce ideea ca scoala este de fapt o cresa unde isi trimit copiii parintii foarte ocupati. Oare acesti parinti nu s-au gandit ce vor face cu copiii inainte de a-i aduce pe lume? Chiar transformam scoala in camine, in care copiii mananca si dorm? Chiar au ajuns profesorii un fel de bone la cheremul tuturor?Eu cred ca scoala trebuie sa respecte anumite norme deontologice, iar pentru alte probleme sa se mai infiinteze afterschool, sau alternative pentru parintii cu serviciu. Cat despre asociatiile de parinti, cred ca mamele respective ar trebui sa-si vada de treburile casnice si sa nu-si mai dea cu parerea prin domenii cu care nu au nici o legatura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!