Dragnea a reînviat Partidul Comunist

Ce nu este în regulă în demisia lui Tudose? Cel puțin din punctul nostru de vedere, al celor care ne uităm din afară. Păi, ce să fie? Scorul: 59 de oameni au votat împotriva lui Tudose, 4 pentru el și 4 s-au abținut. Înfrângerea lui Tudose este uriașă. 

Nu știu ce crede ”activul” PSD, dar este clar ce cred șefii PSD. Ei sunt ferm convinși că titularul de la Palatul Victoria trebuie să nu sară de pe șinele pe care le-a stabilit partidul. Este Dragnea un lider vizionar? Este iubit de cei care-l înconjoară? Este cel despre care partidul crede că-l va duce pe culmi nebănuite de succes? De unde atâta putere a lui Liviu Dragnea? Nu o mai fi nimeni sănătos la cap la PSD? De unde această discrepanță cu o imensă parte din România? 

Răspunsul ar fi statul paralel. Pe care și l-au construit cei aflați la putere. 

Liviu Dragnea a reușit în ultimul an, în ultimii ani, să construiască un sistem paralel de putere pentru rețeaua sa. Și a partidelor. A mărit salariile în administrația publică, a desființat conflictele de interese, a slăbit legile justiției, a creat pensii speciale și a aruncat cu bani în toată lumea care lucrează pentru partid. În fapt, a plătit cu asupră de măsură mediocritatea, prostimea, pilăraia și tot ce înseamnă încuscrirea într-o formațiune politică. 

Și, mai mult, Liviu Dragnea și ai săi au creat sentimentul invincibilității și al impunității. Au creat o clasă de oameni superiori care nu pot fi atinși de lege și care chiar și atunci când sunt atinși, sunt eliberați. În fapt, a legitimat sentimentele de hoție și prostie. 

Fără nicio glumă, Dragnea a reînviat Partidul comunist. Bine ați revenit în 1989. 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

5 comentarii la Dragnea a reînviat Partidul Comunist

  1. dorin spune:

    Gresiti, in 89 sistemul de salarizare si pensii era mult mai corect ca azi, legea era respectata (si de frica) si aplicata. N-as vrea sa spun asta dar, din punctul asta de vedere, e mai rau azi.

  2. nuna spune:

    am si eu o intrebare ! cum si cand s-au petrecut toate acestea ? noi unde eram ? ma refer la cei ce sustinem statul de drept , justitia si vita normala ! eram in alta tara ? ei erau singuri in Romania ?

  3. „…domnia bunului plac şi a mediocrităţii obediente…” înseamnă :

    Lipsa de medicamente din multe spitale, cozile de ore la multe cabinete din policlinicile din ţară, indiferenţă şi condiţi deficitare de spitalizare.

    Salarii dispreţuitoare pentru învăţătorii şi profesorii copiilor noştri, lipsa manualelor şcolare, lipsa învăţării abiltăţilor sociale şi emoţionale, elevii nu sunt pregătiţi pentru intrarea în viaţa socială printr-un program comun elevi-profesori-părinţi.

    Cozile batjocoritoare la multe ghişee ale statului,cozi umilitoare la primării, la prefecturi, cozi ruşinoase la administraţiile financiare.

    Atitudinile de aşa e legea sau aşa sunt regulamentele, nu sunt decât amânări nesimţite, birocratizări inutile şi paravane acoperitoare pentru comisioane şi şpăgi.

    Atitudinea autoritară a şefului Dragnea se transmite tacit prin contagiune tuturor directorilor, şefilor şi şefuţilor din toate instituţiile statului.

    Politica de recompense, cadorisiri, sinecuri şi nepotisme a Şefului de Ţară va fi urnată fidel de miile de dragnea din toate instituţiile şi va lega încet, încet întreaga ţară într-o adevărată reţea de interese – îţi dau, ca să-mi dai, sunt om cu tine, ca să fii om cu mine. Nu aţi uitat, nu-i aşa ?

    Astfel, Vătaful de Teleorman a ajuns Vătaful ţării prin guvernul marionetă de pioni şi de yesmeni.

    Vătaful Dragnea s-a multiplicat în 41 de baroni locali şi nenumăraţi Vătafi de instituţii, mediocri, obedienţi faţă de superiori şi poruncitori faţă de subalterni, modele fidele, autoritariste ale Stăpânului atoateştiutor.

    Asta a ajuns ţara, o societate autoritaristă în care un individ a cumulat mai multe funcţii în stat, preşedinte la Camera Deputaţilor, preşedinte la Senat prin procura cadorisită lui Tăriceanu, Guvernul de păpuşi, şef de partid, Primăria capitalei, prefecţii şi baronii celor 41 de judeţe.

    Sittuaţia asta jalnică de dependenţe nu poate duce la nimic bun.

    Mai ales când sunt implicaţi mulţi politicieni corupţi care au dosare penale, mai ales când sunt fraudate zeci de milioane de euro.

    Eu nu acuz degeaba pe nimeni, nu vreau să instig, să înşel şi să manipulez opinia publică. Mă bazez pe raportările oficiale, publice ale DNA : 70 de parlamentari sunt cercetaţi penal, 7700 de dosare penale existau în 2017 pentru politicienii corupţi din România.

    Legea care desfiinţează noţiunea de „conflict de interese” a fost abolită în 2017, alte sute de politicieni au fost exoneraţi de pedepsele acestei legi.

    Legile Justiţiei au fost propuse împotriva autonomiei magistraţilor şi procurorilor şi în favoarea cercetaţilor penali şi a răufăcătorilor.

    Degeaba ieşim noi în pieţele şi străzile ţării ?

    Corupţia a cuprins mare parte din instituţiile statului, din multe oraşe şi comunităţi locale. Aceasta este o realitate.

    O minciună evidentă şi o înşelăciune ar fi dacă aş afirma că TOŢI politicienii sunt corupţi şi hoţi, că TOATE instituţiile sunt corupte, că în TOATE oraşele este corupţie.

    Nu înţeleg de ce majoritatea oamenilor cinstiţi, corecţi, responsabili, conştiincioşi din insttuţiile statului, tac şi nu iau atitudine tranşantă împotriva ofensivei penalilor.

    Numai uniţi vom învinge corupţia !

    Dictatura politicienilor corupţi trebuie să cadă !

    Nu vreau să trăiesc în Ţara Hoţiei !

    Vreau să trăiesc în Ţara Cinstei şi a Responsabilităţii !

  4. gfx spune:

    „Corupţia a cuprins mare parte din instituţiile statului, din multe oraşe şi comunităţi locale. Aceasta este o realitate.

    O minciună evidentă şi o înşelăciune ar fi dacă aş afirma că TOŢI politicienii sunt corupţi şi hoţi, că TOATE instituţiile sunt corupte, că în TOATE oraşele este corupţie.”

    Rog adresa unei tari „bune” pe care o stiti voi, dar alaturati si dovezile ca sa ma convingeti ca sa nu fac drumul de pomana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!