Cum va arăta România după un an cu PSD

PSD nu este un partid social sau socialist, cum spune mereu. PSD este un partid conservator, care adună elemente de guvernare din tot spectrul politic, cu un singur scop: păstrarea unei rețele de conducere a României, în care accesul este limitat doar la cunoscători și la carnete de partid. 

Spun carnete de partid pentru că modelul se aplică la toate formațiunile vechi și presupune o tranzacționare trans-partinică. Sunt vizate contracte, locuri de muncă, un anumit tip de investiții și o protecție în fața legii. Toți care au trecut pe la putere au folosit acest sistem și aici avem marea luptă. 

Acesta a fost și PNL, acesta a fost PDL-ul, doar că ei au mimat și o oarecare meritocrație. De aici și prăbușirea lor abruptă și fără fund, atunci când minciuna a devenit strălucitoare. Așadar, cum o să arate România în această viziune transpartinică în următorii ani? Cum arată de fapt programul nespus, dar pe care îl citești cu ușurință printre rândurile deja scrise în ordonanțe. 

În primul rând PSD își va asigura rețeaua și alegătorii săi și va face orice ca să și-o sporească. Și va împărți rapid România în două folosind câteva teze deja testate: români împotriva străinilor, patrioți împotriva lui Soros, săraci împotriva bogaților. 

Primele două sunt îndelung exersate și au ca menire să slăbească până la disoluție societate civilă, cei care ar putea supraveghea și protesta la matrapazlâcurile ce se vor comite. De fapt acesta este principala problemă a PSD și aliaților. DNA și procurorii au fost efectul unei presiuni publice uriașe pe statul român din partea unor oameni care nu au mai suportat furtul. Când societatea civilă va dispărea, va dispărea și presiunea. 

Așadar se va face totul pentru compromiterea și scoaterea în afara jocului a câtorva ONG-uri. Vor apărea în schimb unele care vor fi ca apa plată, nu vor deranja pe nimeni. 

Pe fondul discursului săraci și bogați, cota unică va fi spartă, cel mai probabil în 2018. Vicepremierul Constantin a și anunțat acest lucru la Digi 24. Opoziția va fi vremelnică și slabă. Salariile mai mari vor fi suprataxate, deja s-a întâmplat acest lucru la CASS.

Calculul este simplu. 75 la sută din românii care muncesc legal câștigă sub 2000 de lei pe lună. Pe ei se va concentra întreaga politică a PSD. În vreme ce lor li se vor aplica toate scutirile de taxe posibile, cei care câștigă suplimentar vor trebui să plătească.

Chiar și așa, măsurile anunțate de PSD nu vor putea fi susținute de un grup mic de oameni. Drept urmare să nu vă mire o renunțare la investiții sau o nouă acciză pe benzină.

Rețeaua va negocia o serie de numiri în funcții. Își va readuce oamenii pe posturi, indiferent de trecutul, pregătirea sau competența lor. Vezi cazul de la Educație, unde sunt numiți pe post și directori care au luat nota 2. În general, la stat se va trăi foarte bine. Deja PSD a anunțat o mărire în bloc a salariilor în administrația publică, cu 20 la sută. Asta în condițiile în care salariile la stat sunt deja mai mari, în medie, cu 50 la sută decât la privat.

Per ansamblu, foarte multă lume va trăi mai bine, dar cei care plătesc facturile vor fi împinși în zona neagră a economiei.

Altfel, modificările spectaculoase le vom vedea în justiție, acolo unde PSD a pus oameni cheie și-n executiv și-n legislativ. Iordache, Nicolicea și Șerban Nicolae vor rescrie parte din Codul Penal și cel de Procedură Penală. Va apărea și o lege a amnistiei și grațierii, nu atât de extinsă cât credem noi, dar ea va apărea. 

Va rezulta un amestec de Polonia și Ungaria, dar nu și de Bulgaria, atât avreme cât mai stăm sub umbrelă americană. Măcar aici, din gură, PSD va spune ce trebuie, dar va face destule vehicule care să-i facă treaba murdară. 

Așadar, PSD nu va face nimic diferit față de trecut, mai exact față de perioada Adrian Năstase, atunci când a funcționat ca un partid stat. Va conserva cea mai mare parte din forța rețelei sale și-și va plăti, la propriu, o parte din alegătorii tradiționali. Și va face asta cu ușurință pentru că multora le-a asigurat un trai bun și stabil, într-o rețea de stat supraîncărcată.

Și să recunoaștem: schimbările ultimilor ani din România au fost declanșate de o minoritate exasperată de rețeaua aceasta păguboasă și împinse aproape cu forța. Deocamdată forțele se regrupează, începe o nouă bătălie.

P.S.: Până la sfârșitul anului, Liviu Dragnea își va prelua guvernul.  

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cum va arăta România după un an cu PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!