Cum am scos copilul din sală la Ted 2

Săptămâna trecută am prins un week-end la Constanța. Nu cel mai bun. A plouat cam tot timpul și am avut doar vreo două ore de plajă. Vineri după-masă chiar ne urcasem în mașină să plecăm spre o plajă, dar exact atunci a început să picure. În mașină, eu, Alina și trei puști. Al nostru cel mai mic, ceilați doi, adolescenți deja.

Am pus repede mâna pe Cinemagia și am început să alegem. În ofertă: Minionii, Inside Out, Terminator și Ted2. Vă spun cu mâna pe inimă că habar nu am avut ce e cu Ted. Băieții mai mari au spus primii: ”să mergem la Ted, e tare, super-tare!” ”L-ați văzut pe primul? Cu ce e?” ” E super-marfă, este cu un ursuleț care face tot felul de prostii.” Nu am avut nici cel mai mic gând că prostiile astea ale lui Ted sunt de fapt unele de oameni mari. Era doar un ursuleț de pluș simpatic.

Dar totuși suntem niște oameni responsabili și am citit prezentarea din Cinemagia. Carevasazică: ”Năzdrăvanul ursuleț Ted se întoarce cu noi probleme, de oameni mari, evident. De data aceasta, Ted și-a găsit jumătatea, cu care vrea să-și întemeieze o familie. Toate bune și frumoase, cu excepția faptului că Ted e… doar un ursuleț. Va schimba el America și legile ei? Totul e posibil, căci vorbim despre… Ted!”  Dacă ești în necunoștință de cauză, prezentarea asta nu face lumină. Știu ar fi trebuit să ne uităm și la vârsta recomandată, dar pe aplicația mobilă de la Cinemagia, nu știu de ce, tocmai chestiunea asta este acoperită cu o bară colorată care te face să o ignori.

Fata de la bilete a avut o tentativă vagă de a o opri pe Alina, când a văzut-o cu Vladimir. ” Doamnă, sub 12 ani trebuie acordul părinților”, dar nici asta nu ne-a oprit, pentru că Vladimir citește subtitrările, iar filmele cu limita de 12 ani nu pun mari probleme. Și nici faptul că în sală nu erau copii. Dar de asta aveam să ne dăm seama în câteva minute, chiar la începutul filmului.

Prima scenă ni-l înfățișează pe Ted în ziua nunții. ” Ești de acord să o iei de nevastă pe….?” ” Da, băga-mi-aș”, spune direct Ted. ” Unde naiba am nimerit?”, ne întrebăm Și aveam să aflăm imediat la scena petrecerii când Patrick Warburton anunță că se duce acasă ”să-și înoade sculele” cu un prieten. Ne lipim de scaune. Râsul lui Vladimir e inconfundabil, pică pe jos. Ceilalți doi îi țin hangul. Imediat, trecem la o petrecere a burlacilor. Pe un ecran de televizor imens, doi urși adevărați sunt prinși într-o scenă de amor. Al nostru e pe jos. Și noi, la propriu, ”Băi, ce e asta?” Alina și-a revenit din șocul inițial. Pune mâna din nou pe aplicație. Personajele principale încep să discute dacă să tragă o linie de cocaină sau nu. Un nuntaș drogat se aruncă printr-o ușă de sticlă. Vladimir e în al nouălea cer. Iar Ted o anunță pe mireasa sa că o duce acasă să-i arate ” 50 de nunațe de ursuleț”. Alina găsește și recomandarea, de fapt linia pe care scria ”nerecomandat copiilor sub 15 ani”. ”Îl scot” și în 30 de secunde, copilul dispare din sală. Nici nu știu dacă a avut timp să protesteze. Fix la timp pentru că Ted și prietenul său intră în casa unei celebrități să-i fure sperma. Cum vor să facă asta? Da, ați ghicit, Omul nu are un stoc de spermă în casă.O vor prin metoda clasică. Adolescenții mei nu par deranjați, iar filmul curge mai departe alternând vulgaritățile ursulețului cu momente de umor foarte bun. Remarcabilă scena cu numele lui F. Scott Fitzgerald, unde ”sigur F vine de la Fuck”.

Sunt convins că orice copil care ar vedea Ted ar afla totul despre viață în 90 de minute. În fapt, ar trebui să-i spună cursul scurt despre viață. Iar dacă vezi ambele serii sunt convins că ai avea chiar o experiență respectabilă. Mă și mir că nu m-am întâlnit până acum cu un cult al lui Ted, la cât de imposibilă e situația: un ursuleț adorabil care murdărește tot ce prinde în jurul său. Desigur, binele învinge, dar, în situația asta, are darul să și traumatizeze niște minți mai puțin vicioase. De asta le-aș recomanda celor care difuzează filmul acesta să scrie chiar de la primul rând al cronicii: ”acesta nu este un film pentru copii”. Iar celor de la Cinemagia să facă  recomandarea de vârstă mare și vizibilă, nu ascunsă ca până acum.

Cât despre Vladimir, el este un tip discret care nu a avut multe întrebări despre ce a văzut. Și asta mă cam sperie pentru că nu știi exact ce va aplica din ce vede. Deocamdată, s-a liniștit vâzând Inside Out, despre care mi-a zis că e foarte mișto. Apropo, dacă aș fi văzut trailerul, cred că mă deșteptam.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Cum am scos copilul din sală la Ted 2

  1. alex spune:

    Dezamagitor intr-adevar….

  2. alex spune:

    Dezamagitor intr-adevar …. si va mai numiti si un jurnalist informat, intelectual si prin jocuri de culise suspecte sunteti chiar formator e opinie.

    Cu siguranta ca acest comentariu va fi cenzurat. E si normal. Dictatura comunista pro FSN din PNL si PMP au nevoie de timp de emisie si vector de manipulare.

    Inocent dar eficient. Trebuie sa ma repet, dar sunteti …. dezamagitor 🙁

  3. cocora spune:

    Cu foarte mulți ani în urma am încercat să conving un tată de copil școlar să nu cumpere Povestea Povestilor de Creangă.
    Nici vânzătoarea de la librărie nu a reușit, așa ca omul a plecat cu ea acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!