Cazul ”fusta cu floricele”

Povestea este aici.  Sunt câteva lucruri de spus care ar trebui să fie teribil de simple. Lucruri care trebuie respectate și de o parte și de alta. Vorbim de respect, echilibru și cumpătare.

1. Nu dai copii afară din clasă și din școală, nici dacă sar la tine la bătaie. Și asta pentru că te expui singur la urmări. Un copil nesupravegheat poate ajunge într-o situație pe care să o regreți toată viața.

2. Ca profesor, nu poți să-i vorbești urât unui copil. Eu nu vorbesc urât acasă, tu nu-i vorbești urât. Dacă vrei să te respecte, inspiră respect, nu frică.

3. Dacă ești într-o astfel de situație, cheamă părintele la școală, trimite-i un mail, atenționează-l că este o situație pe care nu o accepți. Dacă nici părintele nu se conformează, pune cazul în discuția organismelor regulamentare.

4. Negociază cu părinții regulamentul, comunică-le tuturor ce obligații au, asigură-te că nu exagerezi, tratează cu echilibru abaterile minore.

5. Iar, tu, ca părinte, fii sigur că-i impui copilului aceste reguli, dacă vrei respectul profesorilor. Câtă vreme școala așa funcționează, așa trebuie să mergi mai departe. Nu e greu să vezi dacă dimineața s-a îmbrăcat conform regulilor.

6. Dacă țipi la profesor nu înseamnă că ai rezolvat situația. Nu fac decât să-ți expui copilul la o mai atentă judecată din partea corpului profesoral. Vorbește liniștit, în particular, încearcă să înțelegi ce se întâmplă.

7. Iar dacă vrei să schimbi lucruri, atunci implică-te. Folosește documente, fă propuneri pentru modificarea Regulamentului de ordine interioară. Și, mai ales, ascultă și cealaltă parte.

Altminteri, nu am avut decât două doamne care s-au răcorit în fața a 30 de copii care au învățat că așa se face în viață. Nu-i nimic, așa or să vă facă și acasă.

foto

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!