Într-o poveste cu servicii secrete, noi vedem doar o față, poate două, ale istoriei. Sau vârful unui aisberg. Ce ne lasă alții să aflăm. De asta când vorbești de cazul Coldea, lucrurile nu pot fi decât așteptate în liniște. Iar dacă vrei să înțelegi ceva, trebuie să te raportezi la ceea ce se numește interesul public.
Iar interesul public are câteva repere aici. În primul rând ele se referă la transparența, controlul și credibilitatea serviciilor secrete. Și ale celor mai înalți ofițeri ai săi. Așadar, nu o să fac afirmații, ci o să pun întrebări.
1.Nu este normal ca un ofițer de rang superior să meargă în concedii plătite de un om de afaceri. Există probe concrete ale acestor prestații? Ce alte avantaje au mai existat în relația dintre cei doi pentru ofițerul SRI?
2.Ce tip de avantaje a oferit ofițerul SRI omului de afaceri ca urmare a acestei relații? I-a pus la dispoziție informații clasificate? A dirijat operațiuni care i-au adus câștiguri de natură politică sau economică?
3.Cine a știut de-a lungul timpului de această relație privilegiată și de ce nu a fost oprită?
4.Ce relație a avut Sebastian Ghiță de-a lungul timpului cu serviciile secrete? L-au folosit acestea? Au lucrat împreună? A depășit relația acestora cadrul legal?
5.Faptele penale de care este acuzat au fost săvârșite în colaborare cu ofițeri SRI? Asta nu înlătură responsabilitatea penală a fostului deputat, dacă ea există.
6.De ce a fost numit în comisia SRI un om, care în mod evident nu mai avea posibilitatea de a controla instituția?
Dacă vor să se facă bine, SRI și șefii săi au de răspuns la întrebările astea. De restul poveștii și personajelor se ocupă procurorii.
Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!
Din acea functie pleci în concediu DOAR cu aprobarea șefului direct.
Lași locul deplasării, modalități de contact,perioada exactă mijlocul de deplasare.
Pentru tine și consoarta general.
CORECT