Îndrăznești să cre(e)zi în România?

Colegul meu Lucian Cambeșteanu este autorul acestui text. El face o listă de lucruri care o să încurce teribil PSD-ul în perioada următoare.  

Câştigarea alegerilor cu un scor categoric a fost cel mai rau scenariu la care se putea gândi PSD. PSD nu a vrut să câştige alegerile la un scor atât de mare! Grimasa lui Liviu Dragnea înaintea discursului de învingător – ,,ce dracu să facem? Asta e, sa vedem!” , spune ceva, dacă urmăriţi înregistrarea – şi spune ceva foarte important! Îndrăznesc sa spun asta după radiografia alegerilor parlamentare din ultimii 26 de ani pe care am făcut-o, împreuna cu echipa Ştirilor DIGI FM si care poate fi ascultată, în parte aici:

Ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani?  În anii 90, din FSN au apărut FDSN si FSN, ulterior PD şi fiecare a dat vina pe celălalt pentru proasta guvernare. Din 1992, Ion Iliescu si guvernul lui au condus singuri. După 1996, PD a dat vina pe prietenii din coaliţie pentru proasta guvernare şi CDR a fost distrusă. În 2000 s-a intors actualul PSD si a guvernat bine-mersi 4 ani sub Adrian Năstase. Din 2005, PD a dat dat vina pe PNL pentru proasta guvernare şi invers şi alianţa DA s-a rupt. În 2008, PSD a dat vina pe PDL şi invers şi guvernarea s-a rupt. În 2012-2013, PNL a dat vina pe PSD si USL s-a rupt. Vedeţi două modele care tot revin şi revin?

În 2016 se întâmplă altceva. PSD are majoritate. Nu poate găsi ţap ispăşitor. Ţap ispăşitor pentru ce? Pentru ca nu are resursa umană să folosească moştenirea Cioloş? Pentru că nu-l ajută la nimic să o folosească în interes naţional? Și mai ales îl încurcp în interesul particular.  

Punctez câteva dintre instrumentele de guvernare create de tehnocraţi pentru că într-unul dintre ultimele interviuri ale lui Dacian Ciolos ca premier şi care poate fi ascultat aici, nu a intrat in detalii tehnice foarte importante.

PSD a fost ales pentru că doreşte binele populaţiei şi doreşte ca românii să se simtă parte a unui grup în România. Inclusiv cei plecaţi. Nevoia de apartenenţă la un grup e folosită des in campanii electorale, ca şi alte nevoi pe care nu le discutăm. Nimeni nu spune că PSD nu doreşte aceste lucruri şi că nu are bune intenţii. Din contră. Acum are şi instrumentele! Le vedem în continuare.

1. O hartă a serviciilor sociale pe care le oferă şi unde le oferă statul român, online. Ca partid social-democrat ar trebui să mulţumeşti Cerului că ai o unealtă care să îţi permită să împarţi avuţia statului echitabil şi nu doar în judeţe unde se presupune că ai interese electorale.

2. O hartă a bugetelor si cheltuielilor făcute de fiecare primărie sau instituţie publică. Ca partid social-democrat nu poţi decât să fii fericit că ai o astfel de unealtă si poţi verifica daca banii instituţiilor statului merg spre popor. Şi poţi amenda, conform legii, atunci când banii merg spre firme ale unor partide, de exemplu.

3. O hartă a vaccinurilor. Se presupune că s-au sifonat o mulţime de bani în Sănătate şi verificările făcute de Corpul de Control al Ministerului şi acum şi de DNA, DGA sau Poliţie arată cât de ciudat a fost sistemul, iar acum există transparenţă. Orice partid social democrat ar fi încântat să ştie că oamenii sunt sănătoşi sau ca sunt ajutaţi de Guvern să se menţină sănătoşi, nu?

4. O hartă despre tăierile de păduri în România. Dacă tăierile sunt legale sau nu. Orice politician responsabil ştie că natura nu este doar pentru grătare cu mici şi bere. Este garanţia că vom supravieţui ca specie. Acum poţi vedea în timp real cine taie pădure ilegal. și pe asta PSD o va iubi foarte tare.

Sunt doar câteva exemple, nu am inclus Educaţia pentru că acolo mai sunt probleme, de proiecte funcţionale pe care PSD le-ar putea folosi în FOLOSUL cetăţenilor. În timp real. În campanie, însă, tehnocraţii au fost ciuca bătăilor si criticilor. Şi mai există o problemă. Are PSD resursa umană să scoată voluntarii IT care lucrează acum acolo şi să-i înlocuiasca cu ceva mai bun? Are miniştri capabili să gestioneze ,,greaua transparenţă” lasată moştenire de guvernul tehnocrat?

Îl întreb pe viitorul autor al viitorului Guvern al Romaniei: veţi folosi http://ithub.gov.ro/ sau îl veţi închide încet, încet? Indrăzneşti să creezi in România?

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

3 comentarii la Îndrăznești să cre(e)zi în România?

  1. Gabi Miron spune:

    Nu am auzit pe nicăieri să atace pesediștii inițiativa cu ithub.gov, ceea ce mă face să cred că nu o vor ataca ci chiar se vor folosi de cele începute, vor încheia ei anumite proiecte și vor primi toate meritele. Pentru că doar un mic procent din populație știe ce au făcut tehnocrații cu voluntarii it-iști.

    Pe mine mă miră faptul că se plâng o grămadă de furtul pădurilor dar nimeni nu descarcă aplicația „Inspectorul Pădurilor”. Eu am folosit-o de câteva ori și a funcționat perfect. Din fericire transporturile pe care le-am verificat eu erau legale.

  2. Tibi spune:

    As vrea din tot sufletul sa ramana. Insa cu siguranta, toate aceste sisteme se vor intoarce, rand pe rand, incetul cu incetul pe mana lui Ghita. Cred ca e inevitabil considerand „specializarea” lui Ghita in IT. Evident insa, nu poti sa ii dai afara pe saracii voluntari ca da prost, iese cu nasoale. Asa ca mai mult ca sigur specialistii vor fi re-alocati la alte proiecte fara valoare, fara importanta sau impact pana cand unu cate unu, incet incet vor renunta. Nu o sa ii dea nimeni afara dar pun pariu ca strategia asta va fi, de a-i muta incet incet….

  3. andre spune:

    Buna ziua. Cum se poate efectua logarea pentru harta taierilor de paduri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!