Vineri seara au dat cu artificii ca să știu exact că s-a redeschis parțial parcul Moghioroș. A stat închis trei ani și refacerea lui a costat 75 de milioane de lei. 98 la sută sunt bani europeni, dacă o să vă aline cu ceva treaba asta. Așadar ce-am văzut și ce-am auzit în parc.
1. Parcul arată bine, este nou și se vede că s-a muncit ceva în el. Nu seamănă cu nimic altceva din ce am văzut în România. Este un exces de spectacol și inutilitate în el, cum rar mi-a fost dat să văd. E gândit clar de un arhitect, dar am impresia că nu au stat de vorbă cu niciun locuitor al sectorului să-l întrebe ce așteaptă de la el. Dintre lucrurile utile salut o poartă pusă la jumătatea bulevardului, ceea ce nu exista anterior. Te scutește de un ocol bun.
2. Parcul este plin de poduri, unele inutile, altele făcute pentru o nevoie artificială. Monumentul inutilității este autostrada suspendată ridicată deasupra lacului într-o megalomanie desăvârșită. La ce servește ea, de unde vine și către ce duce e foarte puțin clar. Poți să stai pe el și să admiri priveliștea din jur, dar cam atât. Sunt convins că Oprescu ar fi mândru de așa ceva. Alte poduri unesc diverse movile care nu existau și te invită la o plimbare suspendată. Arată frumos, dar scump.
3. De banii pentru suspendate se făceau mai multe locuri de joacă. Ei spun că sunt trei, eu am văzut două, super-aglomerate. Și mai toate mămicile pe care le-am auzit, de asta erau supărate. Nu poți să lași singurul parc al sectorului cu două locuri de joacă, chit că au covoare de cauciuc ca puștimea să nu se lovească.
4. Sunt piste de bicicletă, ceea ce este super ok. Dacă ar fi și respectate ar fi mai bine.
5. O parte dintre alei sunt dintr-un pietriș alb, dar care este legat cu un clei, astfel încât par să fie dintr-un beton granulat. Marea problemă este că povestea asta este de un alb strălucitor care, pe soare, te face să nu te poți uita în jos. Cel puțin două persoane le-am auzit plângându-se de problema asta. Eu eram a treia, Ciudat, o altă parte din alei amestecă pietrișul ab cu unul închis la culoare, ceea ce este mai ok.
6. O mulțime de copaci au dispărut, fiind înlocuiți cu unii noi. Nu comentez, așa o fi norma. Sunt curios cât a costat afacerea asta.
7. Există o zonă închisă încă, în care se construiește ceea ce par a fi niște sere. E fosta zonă a teraselor și terenurilor de tenis. Chiar sunt curios ce o să apară acolo. Pare o grădină botanică în devenire.
8. Poți să stai pe iarbă nestingherit, să mergi sau să lași copiii să se joace pe ea. Și asta mi se pare cel mai normal lucru cu putință. Nu sunt garduri și nici semne care să arate vreo interdicție.
9 Nu există, cel puțin eu nu am văzut, celebrele plăci care să ne spună că e un parc pe care ni-l oferă Mănescu, Oprescu sau Udrea (ea a avut inițiativa în 2010). Am văzut doar un Regio mic pe un coș de gunoi.
10. Opiniile trecătorilor au mers de la ”făceau zece parcuri cu banii ăștia” la ”aleile astea te orbesc” și un ”îmi place” foarte sincer. Și mie îmi place, dar asta o să fie o chestiune mereu subiectivă. Întrebarea este ce am primit în loc de banii plătiți și cât de util este. Iar la asta scârție bine.
Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!
Pretul e ceva ce nu stie tot poporul. Unii nu-s interesati. Dar aici primarul Manescu a dat-o-n bara cu durata excesiva de finalizare. Inchisesera parcul de vreo 2 ani. Chiar atat sa dureze „reamenajarea” unui parc?
1. Sunt tare curioasa cat vor tine aleile cu petricele prinse cu lipici. Fii-mea mi-a adus una in palme si in 2 secunde s-a si desprins si urma de clei ce mai ramasese acolo.
2. am vazut vreo 2 cismele, dar nu inteleg de ce erau doar pt umplut sticlele sau sa bei tanand concav niste maini umblate prin parc si nespalate oricum cu sapun. Era greu sa fie si cu tasnitoare pt baut direct cu gura???
3. Aleile cu pietre albe sunt alunecoase, copilul meu a cazut pe ele, preferand ulterior sa umble fara incaltari…
4. Unde sunt barcile si hidrobicicletele?
5. de ce intr-un din spatiile sport e pe jos nisip cu pietricele si praf de ciment?
6. Ar fi fost super loc sa mai faca cel putin doua spatii medii pentru copii si eventual pe categorii: mari si mici. Cu provocarea pt ei ar fi fost sa o faca fara a taia copacii, necesari pt a tine umbra copiilor!
Sunt 2 ani de cand trebuiau TERMINATE lucrarile, nu de cand au inceput…
Utila recenzia, ușor împiedicată exprimarea. Fara sa fiu un fan al lui Oprescu, întreb si eu, ca prostu: cătăline, când făceai pase cu sorinel pe proaspăt inaugurata arena națională, respectivul era un edil bun? Sau așa ești tu, ipocrit from time to time?
Vezi ca n-ai inteles nimic? Si ca te-au trimis aici cu tema nefacuta? Unde e critica la adresa lui Oprescu? Si daca vrei sa faci analize pe exprimarea mea, da-ti intai numele.
De ce ii spuneti Moghiorosh !?
un nume JENANT, al unui fost coleg cu Ana Pauker
= criminali dupa condamnarea Comunismului in Parlament.
Nu e OK sa ii zicem Parcul Drumul Taberei?
P.S. Am stat in cartier 8 ani.
iarba este plina de gauri de irigatie a caror capace nu stau locului..astfel incat copilul meu a cazut intr-una alegand dupa minge. unele nu se vad deoarece sunt portiuniin care iarba nu este taiata. alt copil si-a fracturat piciorul. Nu este deloc sigur sa lasi copii sa alerge in iarba,. De 3 zile tragem cu oiciorul pt ca a avut rana adanca ..a cazut cu piciorul in groapa..nu mai zic ca acea groapa avea si cabluri electrice