Cred că a aflat toată lumea deja: cel mai puternic om al PSD în Moldova, primarul Iașului, a trecut pe la DNA. A fost reținut, dar judecătorii l-au pus doar sub control judiciar. Cazul să nu este de corupție tipică, ci de abuz în funcție pentru că Gheorghe Nichita a folosit Poliția locală să spioneze o femeie cu care a avut o legătură. Poliția locală a îndepărtat un bărbat cu care aceasta se întâlnea, cu ajutorul a doi membri ai unui clan interlop local. Cei doi bărbați au solicitat și au primit o sumă de bani. Ce nu este în regulă:
1. Sentința pronunțată de magistrați stârnește confuzie în rândul publicului. Până acum s-au pronunțat arestări în fapte de corupție în care s-a invocat pericolul social. Dacă urmărirea unei persoane, intimidarea acesteia și punerea ei sub un anumit tip de presiune nu prezintă pericol social, atunci mie, unuia, mi-e greu să înțeleg modul de funcționare a justiției. Oare femeia urmărită se simte azi în siguranță? Una peste alta, decizia instanței trebuie respectată, așa cum sunt respectate toate deciziile pronunțate de un judecător. Cu siguranță există argumente destule care să arate că acest control judiciar este suficient.
2. Declarația lui Victor Ponta referitoare la Nichita este eronată și, totodată, poziționată politic greșit. ”Se pune problema in general pentru ce fapte arestam oamenii, nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat.” Știu poziția sa că arestările sunt excepționale și admisibile doar pentru apariția violenței. Ce a făcut domnul Nichita e mult mai aproape de sfera acestor tip de infracțiuni. Drepturile și libertățile personale sunt sfinte. Și nu mă refer la cei care sunt pasibili de arest, ci mai ales al cei care pot deveni victimele lor. Dacă personajele din clanul Cordunenilor primeau comandă să o sperie pe fiica lui Nichita, de exemplu, autorii erau sigur arestați. Nu funcția și rangul politic dau tratamentul din partea societății.
3. Din punct de vedere politic, domnul Nichita trebuie să demisioneze. Poliția locală nu este o instituție la dispoziția unei persoane. Trimiterea polițiștilor în operațiuni de spionaj în oraș și în pensiuni la munte este o jignire pentru întregul oraș. Afacerea este de natură să lase cu gura căscată, bănuiesc, pe orice votant matur din Iași. Primarii nu sunt vătafi ai comunităților. Nu strângem zeci de impozite pentru a le pune la dispoziția unei clase conducătoare.
4. Folosirea și plata clanurilor interlope de un oficial al statului român este de ajuns pentru a duce la suspendarea sa politică din partidul din care face parte. Dacă PSD nu are nicio problemă asta arată că legăturile de acolo sunt mai trainice decât bunul-simț social.
5. Dintr-una din stenograme reiese că autoritățile locale negociau cu lumea interlopă liniștea din oraș. ”Da, da, da, da, să fie linişte în oraş, asta e important!”, spune la un moment dat Gheorghe Nichita. Nu sunt absurd să cred că lucrurile astea nu se pot întâmpla, dar mă întreb la ce anume mai dau un ajutor clanurile de prin țara asta.
6. Clanul Cordunenilor este o grupare aflată sub supravegherea SRI și DIICOT de ceva vreme. Dacă ar fi să caut și un interes politic major în toată povestea asta, m-aș uita la faptul că propunerea pentru șefia DIICOT este tocmai șeful structurii de la Iași, Daniel Horodniceanu. Și cum în politică nu cred în coincidențe, vă informez că interviul pentru numirea lui are loc luni dimineață. Ce ziceți, îl întreabă cineva de clanul Cordunenilor?
Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!
Se joaca mereu cu manta. Mai stim ceva despre Ciorogarla, inafara de faptul ca niste oameni au fost schimbati?
ckanul Cordunenilor este un clan al SRI-ului!
De fiecare dată când (re)ieșea învingător în alegeri, spuneam dezamăgit (ca în reclamă):”n-ai cu cine, dom’le, niște țărani”.
Discutam cu oamenii din jur, fiecare era contra acestui om și cu toate astea ieșea. Singura explicație era următoarea. Populația se împărțea în două: cei care mergeau la vot și ceilalți care de cele mai multe ori erau contra lui. Din cei care mergeau la vot, o parte erau de partea lui, o altă parte erau suporteri ai echipei de fotbal în care el era implicat, o altă parte era cumpărată cu spectacole, pomeni și după situație mici/sarmale/fasole și multă bere, o altă parte erau „spălații pe creer ai antenelor” care votau cu PSD-ul. Toți aceștia formau majoritatea care ducea la victoria lui Nikita. Căutați și prezentați la Tv, un colaj cu toți foștii și actualii demnitari ai PSD. Veți vedea că umbra fiecăruia dintre ei se numea Nikita. Un milog ce stătea la spatele potentaților PSD pentru a accede la putere. Sunt multe de spus despre acest om care a făcut din capitala Moldovei un oraș vai de capul lui. Ieșenii care mai gândesc s-au gândit și cum să scape de el și dacă DNA-ul nu va realiza asta, atunci singura soluție va fi „https://www.facebook.com/events/334404450101090/permalink/368918646649670/”
https://www.facebook.com/referendumpentruiasi
Cred ca sunt oameni care nu prea inteleg ceva din
bunul simt sau chiar inteleg , fiind vorba de dvstra si nu de ei ,de aceea se simt in largul lor, nelasand pe altii sa vorbeasca.
E vorba de tov. Palada atat de des ironizat cand era purtatorul de cuvant al domnului Minciunica bogata,
pentru ca facea mereu dezacorduri „grandioase”
cu care ce/i drept ma distram,
nu inteleg de ce il tot invitati?
nu aveti pe cine? va strica emisiunea.
Voiam sa aud ce spun ceilalti ,dar omul asta vorbeste intr/una ,ca o femeie care si ocaraste barbatul;
fara sa tina cont ca mai sunt si alti oameni in platou.