Se poate spune că, în sfârțit, pandemia se află, majoritar, în urma nostru. Totuși, au rămas multe persoane care încă se întreabă când vor fi cu adevărat în siguranță. De asemenea, odată cu potențialul ca ultimii 2 ani să devină o amintire, ci nu o lecție, persoanele cu long covid și alte afecțiuni similare se află sub riscul de a fi uitate de societate. În altă ordine de idei, vorbim despre cum se va schimba politica externă a Statelor Unite în urma acestui război și despre cei 30 de oameni care au schimbat soarta Kyiv-ului, ținând în loc faimosul convoi de 60 de km. Plus o analiză live a frontului. Nu în ultimul rând, aflăm rezultatele la primele teste pentru săptămâna de 4 zile și vedem care sunt cei mai buni copaci pentru combatarea încălzirii globale
Coronavirus
Pandemia s-a sfârști, dar când vom fi cu adevărat în siguranță?
Bolnavii care riscă să fie uitați de societate
Ucraina
Cum va fi afectată politica externă a SUA-ului de conflict?
Cele 30 de persoane care au schmbat soarta Kiyv-ului
Update-uri live din Ucraina: armata contraatacă
În alte știri
Săptămâna de 4 zile: un vis sau o realitate?
Cum au evoluat căștile armatei americane
Copacii de 1000 de ani care pot salva mediul
Muzica de azi
Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!
Orasul se cheama Kiev in limba romana. Forma la genitiv este Kievului. Similar mai sunt orasele Harkov, nu Harkiv, Herson, nu Kherson. Denumirile Kiyv, Harkiv, Kherson sunt transpuneri din grafia chirilica in cea latina dupa niste reguli de pronuntie ale limbii engleze. Aceleasi reguli care fac Tchech Republic din Republica Cehasi Corbatchev din Gorbaciov.
Iar locuitorii Ucrainei se numesc ucraineni.
Salut, Kiyv este denumirea oficială pe care ucrainienii și toată comunitatea internațională o dă capitalei. Denumirea de Kiev, dar și a celorlate orașe pe care le-ai dat exemplu, utilizată în România, a fost preluată ca atare din limba rusă. După părerea mea, ar trebui să ne aliniem comunității internaționale, nu să folosim denumirile invadatorului. Limba, în general, este un organism viu. Academia Română a dovedit-o în ultimul D.O.O.M.