Planul lui Victor Ponta în campania electorală

Cred că nu se îndoiește nimeni că Victor Ponta a dat un anunț de candidat la președințe cu fraza următoare: ”In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat!”. A doua frază e cheia campaniei sale electorale, teza pe care o va folosi cel mai mult ” Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani” Asupra celei de a treia fraze, ezit: ”Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea.”. Posibil să spună că nu propune un președinte de tip Băsescu, angajat în toate bătăliile zilei.

Cum o să arate campania în urma acestei propuneri? Și cum îl ghidează consultanții pe premier în perioada următoare?Consilierul premierului Dan Sultănescu dă câteva idei pe site-ul infopolitic.ro. Iar dacă te uiți și pe ce anume mai spune Victor Ponta rezultă un model destul de clar.

1. Ponta se va identifica drept candidatul tinerei generații.  Sultănescu zice: ”Ponta le transmite ca viitorul este al lor, nu al celor de pana acum, al celor proveniti din comunism si care, de fiecare data, le explica ce si cum trebuie facut.” O să auziți des că Ponta va fi primul președinte necomunist al României. Sigur trebuie apăsat pe ne-comunist până când înțelege și Rizea, care i-a spus deja neo-comunist, într-o emisiune la Realitatea. De fapt diferența asta de o literă va fi foarte importantă căci oponenții chiar îl vor numi urmaș al partidului comunist, dacă se mai solidarizează mult cu baronii.

2. Echipa lui Ponta îl identifică principal adversar pe Crin Antonescu. Este singurul motiv pentru care se vorbește de o luptă între generație. Ceilalți candidați, Ungureanu, Predoiu sunt din aceeași generație cu Ponta.

3. Campania lui Ponta va abunda de mesaje anti-Băsescu.  Ponta:”Nu stiu in ce calitate, in calitatea celui care va lupta pana pe 16 decembrie ca regiumul lui Basescu sa inceteze in mod oficial.” Sultănescu: ”cu anchete fara precedent, cu lideri locali vulnerabili si cu sentimentul ca sunt asediati de o justitie care numai independenta nu pare…

4. Vor exista multe declarații de solidaritate cu diverși baroni anchetați. Ponta trebuie să-i țină în priză pe aceștia, să le dea impresia că vor scăpa dacă ajunge la Cotroceni. Ponta: ”incredere totala ca un presedinte este in masura sa inlature regimul lui Basescu”. Sultănescu:” In acest context, liderii social-democrati sunt fortati, la randul lor, fie sa mearga inainte, impreuna cu liderul lor, spre un viitor in care nu vor mai functiona cararile si obiceiurile de pana acum, fie sa renunte, pe parcurs, la tot.” Pe fondul a tot mai numeroase anchete liderii PSD ar putea să se sperie și să mai dea o mână de ajutor adversarului. Mesajele de solidaritate vor fi împachetate sub sloganul desprinderii de trecut.

5. Ponta va fi un președinte împăciuitor care nu poartă războaie. Ponta: ”Atentie, hai sa facem planul pe care l-am promis oamenilor’, cred ca toti vom ramane mutilati dupa acesti 10 ani, cum erau parintii nostri dupa comunism.” Sultănescu:” guvernarea sa isi continue linia decenta si echilibrata, din prezent, care arata ca se pot lua masuri rationale chiar si intr-un an electoral.”

Cam ăsta ar fi planul. Cred că în acest moment PSD îi poate aduna lui Victor Ponta peste 40 la sută din voturi, poate în jur de 44 la sută. Restul trebuie să și le ia singur. Și astea vor fi cele mai dificile.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Planul lui Victor Ponta în campania electorală

  1. Flori spune:

    In 2004 si Adrian Nastase era sigur ca va obtine victoria. Atunci, daca ne aducem aminte, s-au mobilizat cei care stiau ce inseamna un AN la Cotroceni dupa 4 ani de AN la Palatul Victoria si l-au trantit. Atunci s-a mobilizat electoratul tacut. Ca si in 2009 dupa faza memorabila Geoana-Vantu. In locul lui Victor Ponta, m-as teme si m-as teme nu doar de acest electorat dar mai ales de faptul ca infernala masina din teritoriu a PSD incepe sa fie pe butuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!