Guvernul a publicat lista cu rata de infectare din toate localitățile țării. Astfel fiecare dintre noi știe în ce zonă și-n ce fel de scenariu se află copilul său. Dacă rata de infectare este de sub 1 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, atunci e scenariul verde. Dacă e mai mare de 1, dar mai mică de 3, atunci e scenariul galben. Iar dacă trece de 3, e roșu.
În scenariul verde se merge la școală. În cel galben, copiii mici și cei de clasa a VIII-a și cei de a XII-a merg la școală. Iar ceilalți vin prin rotație. Câte jumătate la două săptămâni. Evident, când sunt prezenți, sunt obligatorii o sumedenie de reguli sanitare. În scenariul roșu, școala e doar de acasă.
Tot documentul este aici și poți afla și tu cum e treaba la școala ta.
Asta e știrea, dar evident că nu e nicio garanție. Pentru că sunt școli și-n scenariul verde care nu pot chema copiii la școală. Asta pentru că nu pot respecta toate normele sanitare necesare. Este un astfel de caz la Galați.
Sunt mii de situații și toate trebuie descurcate altfel. În unele localități nu sunt autorizații, în altele nu sunt bani de măști, în altele nu sunt cadre medicale sau profesori.
De asta cred că transferul deciziei la nivelul școlii este corect. Și ca să fiu exact, vorbesc de transferul la nivelul comunității locale. Decizia despre cum se vor ține orele va trebui luată de directori cu consultarea Inspectoratelor a DSP-urilor, dar și a restului autorităților locale. Așa e firesc.
Orban, Anisie, Iohannis nu pot să-l pună pe fiu-meu în bancă. Nici să măsoare distanțele. Nici nu se pot asigură că elevii sunt păziți în pauze. Ce au ei de făcut este să dea bani, măști și un ghidaj. Dar de aici avem și noi treabă.
Mi s-a relatat că un părinte a sunat la o școală săptămâna trecută și i s-a spus: ”Nu știm nimic…Nu știm nimic… O să aflăm…”
Păi ce așteptare să ai la data de 1 septembrie? Deja îți poți imagina ce ai de făcut, să studiezi câteva scenarii și să vezi ce se potrivește mai bine la tine. Tu școală, părinții, primarul, consilierii locali. Cei care știu situația acolo. Avem cap, trebuie să ni-l folosim.
Aceasta este o situție greu de controlat de la centru. Și oricum am stat prea mult cu ochii la ”ce-or face ăștia.” Suntem părinți, avem un punct de vedere, putem să ne organizăm pentru ore. Așa cum le scoatem informatica să băgăm matematică în loc sau cum facem ședințe ”să vedem ce le luăm la doamne”, cred că ne trebuie o întâlnire în care să vedem cum arată clasa. Și să vedem ce și cum au nevoie cei care au grijă de copiii noștri.
E un moment complicat pentru toți și niciun guvern nu poate să vină rezolve mii de situații individuale. De data asta chiar e rolul nostru. Și al celor care sunt primii în comunitățile noastre. Cu o condiție. Guvernul să dea banii necesari. Or, după cum o să aflați din ediția de mai jos a României în Direct asta nu se întâmplă. În mod evident, guvernul a eșuqt și a înșelat așteptările a mii de oameni ne dând bani de măști, tablete sau dezinfectante. Dar nu ne ajută cu nimic să stăm cu mâna în sân.
Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!
Va salut si eu si vorba lui Tanase: „si cu asta ce-am facut?. Ne-au avut?. Ne-au avut !.
Raspunsul oferit parintelui necunoscut, semnifica exat ceea ce stiu oficialii nostri: Nu stim nimic..tovarasi. Sa avem rabdare , partidul va gasi solutia potrivita. Vom astepta…Apoi vom uita ce asteptam. Apoi se va uita ca s-a raspuns asa de habarnist si treaba va curge prost in continuare. Aceasta-i de fapt Romania actuala.
Un singur lucru doresc sa va prezint, spre meditatie: Cine sunt acestia?. NIste nimeni…Unde-i opera personala a „ministresei”, vreo teorie enuntata demonstrand un anume grad de competenta, sau cel putin de bun simt?. Nu vad asa ceva.
Cine-i madame asta de la Educatie?. Prin ce s-a remarcat ea in PNL, incat sa fie propusa si imediat acceptata, ca ministru?. Care-i opera dumneaei, domnule Striblea?. Poate dvs. o cunosteti. Hai sa vedem impreuna ce i-a putut capul. Daca a facut ceva, desigur.
Nu vedeti cat sunt de subtiri in reprezentarile lor, toti acesti mediocrii ?. Bunul simt ar fi trebuit sa le dicteze: retinere.
P.S. Nu crd ca merita sa ne concentram nici atentia si nici mintea, pe lucruri atat de serioase, controlate si conduse de catre acest gen de epigoni politici, Sper ca va dati seama despre/ asupra capacitatilor lor de reala capacitate de procesare a problematicii aflate in portofoliul fiecarui ministru actual. Ca si in cazul celorllati, aia de data trecuta.