3 Martie 2022. Ce arată invazia lui Putin despre regimul lui.

Acest conflict a încheiat, în mod oficial, era politicii lejere, unde vorbitul este mai important decât acțiunea. Astfel, vorbim despre cum afectează acest conflict situația globală, despre cât de puternic este Putin de fapt și despre cât de rău va fi afectată populația Rusiei de sanțiuni. De asemenea, mai aducem în discuție planul european nereușit de a dona avioane și despre reacția Chinei la toate aceste evenimente. Împărțim și mesajele ucrainienilor din străinătate

De pe front

Care este situația în Kiev

Planul eșuat de a dona avione Ucrainei

Cat de slab este Putin, de fapt

În culisele politicii

Cat de dezastruoase vor fi sanțiunile pentru Rusia?

Cum este afectată economia globală de acest conflict

Era politicii lejere s-a terminat

Între oamenii de rând

Ce are de zis populația Chinei despre conflict

Mesajele ucrainienilor din străinătate

Poze de pe front

Muzica de azi

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

2 comentarii la 3 Martie 2022. Ce arată invazia lui Putin despre regimul lui.

  1. ion marius spune:

    Salut Catalin.
    Am o mare nedumerire pe care tare as vrea sa o discuti atunci cand vei avea ocazia cu invitatii tai din domeniul apararii / securitatii.
    OK, inteleg, suntem de partea buna a istoriei, suntem in UE si NATO, suntem good guys, dar totusi, in relatia cu rusia nu actioneaza nimeni umpic mai la limita, avand in vedere ca serviciile de inteligence se lauda de 1 an ca stiau de planurile de invazie a Ucrainei?
    Sa ma explix:
    -de ce nu putem arunca si noi (noi adica NATO, UE, good guys) niste mici petarde in fata rusiei si lui putin
    -de exemplu unitatile militare rusesti stationate in Osetia si Abhazia sa fie subit atacate dinspre munti de georgieni – nu e NATO, sunt niste ciobani georgieni (antrenati si dotati de NATO)
    – Japonia face subit o mica invazie a insulelor Kurile, ca tot sunt ale ei, fara sa traga un glont, doar o mica excursie
    – un spargator de gheata rusesc scufundat subit, fara sa stim de la ce i se trage?
    – si ca sa pulsez, o racheta nucleara de prin Siberia care explodeaza singurica in buncar (oricum, la ce au aratat la tehnica militara cred ca jumatate din cele 600 de focoase nici nu sunt functionale)

    Umpic de harjoneala, sa-l vedem pe putin cum da din colt in colt. Sa vedem cum ajunge cu trupe rapid dintr-un colt al imperiului in altul.

    Si daca lucrurile de mai sus poate nu pot fi discutate deschis intr-o emisiune sau podcast, poate macar ar trebui ca impreuna cu Dl. Armand Gosu sa prezentati mai mult istoria miscarilor teroriste si gruparilor extremiste promovate si incurajate de rusia dea lungul timpului, de la razboiul civil din Spania dinaintea ww2 si pana la genocidul din Siria.
    Practic rusia s-a comportat, cel putin dupa revolutia din 1917, ca un imperiu al raului, care a cautat tot timpul sa minta, sa fure, sa insele, sa suceasca minti, sa cotropeasca, sa destabilizeze. Oriunde si oricand au gasit in lumea asta un dezaxat care ameninta ordinea lucrurilor acesta a fost ajutat, incurajat si promovat de rusi, fara sa aiba niciun fel de scrupule sau responsabilitate pentru viata oamenilor.
    Oare cand o sa vedem acest imperiu al raului spart in cateva bucatele mai mici?

    Multumesc anticipat.

    1. Vladimir Striblea spune:

      Salut, vreau să deschid prin a spune că înțeleg sentimnentul și că și eu îmi doresc să scap de regimul rus, însă în comentariul tău se află niște afirmații care contrazic natura și principiile organizațiilor menționate:
      – NATO este un tratat și o alianță defensivă, caz în care înarmarea Geogrienilor nu este posibilă. Chiar dacă ar fi, vestul și-a învățat lecția despre înarmarea ciobanilor după ce Luptătorii Mujahedini au devenit AL-Qaeda
      – Japonia nu mai are armată, ci doar o forță de autoapărare. Nu mă înțelege greșit, asta nu înseamnă că această forță nu este una dintre cele mai bine dodate organizații militare de pe glob, însă politica lor izolaționistă dictează că scopul lor este să elimine pe oricine ar face un pas pe teritoriu japonez înj mod ostil și că, la rândul lor, nu vor face un pas în teritoriul altcuiva.
      – Nu în ultimul rând, scufundarea pe ascuns al unei ambarcațiuni civile nu sună ca o acțiune ideală
      Chiar dacă toate aceste acțiuni ar fi posibilie, tot ce ați sugerat se bazează pe presupunerea că Rusia va sta la colț. Sir Arthur „Bomber” Harris, comandantul secțiunii de bombardament RAF în timpul celui de al doilea război mondial, a zis „inamicul a bombardat fără să se aștepte că va fi bombardat înapoi” și că „cei ce seamănă vânt vor culege furtună”
      Apropo, eu sunt Vladimir, autorul articolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!